Dagbok för alla våra läsare (Julkalender 2020) – dag 5

Dagbok för alla våra läsare, kallar vi 2020 års julkalender. Bilder: iStock. Montage: Boktugg.

Lördag är en ledig dag på redaktionen. Och idag ovanligt ledig, så det blir ett kort dagboksinlägg.

Idag var det lördag och jag har i stort sett hållit mig borta från Boktugg, förutom att kolla lite mejl och skriva det här blogginlägget.

Tidigt i morse var jag uppe och skrev ett kapitel på mitt NaNoWriMo-projekt. Jag har faktiskt fortsatt min skrivarsvit (writing streak), så nu har jag skrivit 35 dagar i sträck. För den som är nyfiken på den här ”skriva varje dag”-metoden så kan ni läsa den Skrivtugg-artikel jag skrev i somras.

Annars har jag för ovanlighetens skull inte använt datorn mycket under dagen, utan istället ägnat mig åt andra aktiviteter.

Vanligtvis brukar jag ägna någon timme åt sajten, kanske lägga upp någon nyhetstext eller en artikel ur nyhetsbrevet som vi tyckte var värd att synas även på sajten.

Eller så fördjupar jag mig i att fixa till saker som inte fungerar på sajten, eller bara kan förbättras. Hur många nyheter ska synas i högerspalten, och hur ser en artikel eller sida ut i mobilen? Idag när mer än 60 procent av läsarna besöker Boktugg via mobiltelefon är det än viktigare att navigering och allt annat fungerar på liten skärm.

Nu nöjde jag mig med att slänga upp topplistan för vecka 48 (alltså förra veckan). Vi får underlagen till topplistorna på fredagar, men ibland hinner/orkar vi inte göra det då och ofta lägger vi istället upp det på lördagen eller söndagen. Ja, och ibland händer det att vi är så lata att vi hoppar över veckotopplistorna. Men nästa vecka kommer månadstoppen för november, den kommer vi att lägga upp direkt.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL