Karin Smirnoffs romantrilogi blir tv-serie

Karin Smirnoff, författare till böckerna "Jag for ner till bror", "Vi for upp till mor" och "Sen for jag hem". Arkivbild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT.

Författaren Karin Smirnoffs böcker om Jana Kippo är på väg att bli tv-serie, producerad Anna Wallmark, aktuell med serien ”Top dog”, skriver Dagens Nyheter.

Det är produktionsbolaget Filmlance, med bland annat ”Beck” och ”Björnstad” på sitt cv, som vann kampen om rättigheterna till Smirnoffs hyllade romantrilogi.

– Jag hoppas att den som skriver manus och regisserar kommer göra det med en konstnärlig integritet så att det blir ett självständigt verk, säger Smirnoff till DN.

Anna Wallmark kallar Smirnoffs böcker för ”ett drömprojekt”, då hon letat i 20 års tid efter en berättelse som utspelar sig i den västerbottniska glesbygden.

– Jag är uppvuxen i en by som heter Myckle och som ligger ganska nära förlagan till den by där böckerna utspelar sig, säger hon.

Filmlance är i färd med att knyta till sig manusförfattare till projektet, och vill involvera Smirnoff i processen för att få råd om seriens ton och dialog.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL