ANNONS

Karin Smirnoffs romantrilogi blir tv-serie

Karin Smirnoff, författare till böckerna "Jag for ner till bror", "Vi for upp till mor" och "Sen for jag hem". Arkivbild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT.

Författaren Karin Smirnoffs böcker om Jana Kippo är på väg att bli tv-serie, producerad Anna Wallmark, aktuell med serien ”Top dog”, skriver Dagens Nyheter.

Det är produktionsbolaget Filmlance, med bland annat ”Beck” och ”Björnstad” på sitt cv, som vann kampen om rättigheterna till Smirnoffs hyllade romantrilogi.

– Jag hoppas att den som skriver manus och regisserar kommer göra det med en konstnärlig integritet så att det blir ett självständigt verk, säger Smirnoff till DN.

Anna Wallmark kallar Smirnoffs böcker för ”ett drömprojekt”, då hon letat i 20 års tid efter en berättelse som utspelar sig i den västerbottniska glesbygden.

– Jag är uppvuxen i en by som heter Myckle och som ligger ganska nära förlagan till den by där böckerna utspelar sig, säger hon.

Filmlance är i färd med att knyta till sig manusförfattare till projektet, och vill involvera Smirnoff i processen för att få råd om seriens ton och dialog.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL