ANNONS

Nextory tar in 165 miljoner för internationell expansion

Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory. Foto: Sofia Pettersson

Streamingtjänsten Nextory tar in nytt kapital för att finansiera sin snabba tillväxt och fortsatta expansion i Europa. Totalt tillförs 165 miljoner kronor till bolaget.

Bland de nya delägarna återfinns investerare såsom CNI och Erik Selin. Även flera av de befintliga ägarna deltar i emissionen, däribland Industrifonden och Acacia.

– Nextory har fortsatt växa kraftigt under 2020 och vi har överträffat flera av våra målsättningar under året. Vi har en fantastisk tillväxt på våra olika marknader, men det krävs kapital för att växa och därför valde vi att fylla på kassan igen. Det nya kapitalet kommer främst att användas till att skala upp vår globala expansion, men även för utveckling och innovation i tjänsten, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

Nextory har under året nästintill dubblat sin kundbas jämför med föregående år och skriver att de är den snabbast växande digitala boktjänsten i Norden. De pekar också på att försäljningen av böcker i digitala abonnemangstjänster i Sverige har ökat med 32 procent från januari till augusti jämfört med samma period 2019.

– Vi har sett ett mycket stort intresse från investerare och rundan blev snabbt övertecknad. Nextory är en betydelsefull motor i den digitala transformationen av bokmarknaden, både i Sverige och globalt. Vårt fokus på att vara den absolut bästa bokappen för familjer har visat sig vara helt rätt, speciellt i dessa tider, säger Johan Simberg, CFO på Nextory.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL