ANNONS

Annie Kabala, biträdande förlagschef på Bokförlaget Forum. Foto: Caroline Andersson

Annie Kabala ny biträdande förlagschef på Bokförlaget Forum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Forum rekryterar Annie Kabala som biträdande förlagschef. Hon kommer att ha övergripande ansvar för bland annat förhandlingar, ekonomisk uppföljning och analys.

Annie Kabala, tidigare förlagsjurist och chef för Rättighetsavdelningen på Bonnierförlagen, blir ny biträdande förlagschef för Bokförlaget Forum. 

– Jag har lärt känna förlaget genom mitt tidigare arbete i huset och det känns som ett verkligt drömjobb att få ansluta till det här skickliga gänget. Jag hoppas kunna vara med och bidra till förlagets fortsatta framgångar, säger Annie Kabala.

Annie tillträder sin nya tjänst med omedelbar verkan.

– Jag vill jobba utgivningsnära och vara en litterärt engagerad förlagschef. Med Annie vid min sida får jag ett perfekt komplement. Med sin person och sin affärsmässiga kompetens kommer hon att vara en tillgång för hela förlaget många år framåt, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum.

I Bokförlaget Forum ingår även Bonnier Fakta och Lovereads. 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Sveriges glömda historia, Väringasagan

I slutet på 970 lämnade flertalet män Svitjod, senare kallat Svearike, för att slåss för Vladimir, mot sin bror Jaropolk. Utsikterna för seger var stor. Vladimir hade fler krigare från Norden.

Vladimir var ättling till Rurik, den nordiska fursten över landet Rus, som regerat landet sedan ca 850.

”Vladimirs nordiska krigare, var de verkligen skillnaden mellan seger och förlust?”

”Ja” säger Leif Selander, författare till Väringasagan. ” På den tiden var de nordiska krigarna överlägsna allt motstånd. Nordmännen var fostrade sedan barnsben till krigare, något som inte fienden var.”

Efter att ha uppfyllt sitt löfte Vladimir, fortsatte nordmännen till Miklagård för att hjälpa den Romerska kejsaren mot generaler som gått över till fienden.

Segern över dem gjorde att nordmännen fick bilda Väringagardet. Ett livvaktsgarde som bestod till Romarrikets fall 1453.

”Livvakt och elitgarde i dåtidens främsta civilisation”, avslutar Leif. ”Det är stort. Då var Konstantinopel det absolut mäktigaste riket.”

(...) Läs hela artikeln »