ANNONS

Även Netflix sneglar mot podcasts och ljudböcker

Spotify har investerat tungt i podcastbolag och podcaststjärnor. De erbjuder redan ljudböcker även om tjänsten inte är anpassad för det.
Nu sneglar även videojätten Netflix mot ren audio. En del av Netflix Android-användare får just nu testa ett audio-only-läge, rapporterar sajten Protocol. Funktionen gör det möjligt att streama ljudspåret från ett program eller en film.
”Det här skulle effektivt tillåta en lyssnarupplevelse som liknar podcasts eller ljudböcker, samtidigt som det minskar datakonsumtionen”, skriver Protocol som även berättar att Netflix ingenjörer redan 2017 skapade ett ”ljudboksläge” som ett experiment. Netflix har även testat ”ljudböcker med video” då de låtit svarta kändisar läsa barnböcker av svarta författare.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL