ANNONS

Malmö stad bryter med Arabiska bokmässan

Arabiska Bokmässan 2020
Malmö stad avbryter samarbetet med Arabiska bokmässan som just nu pågår i Malmö. Foto: Skärmdump.

Malmö stad avbryter samarbetet med Arabiska bokmässan som just nu pågår i Malmö. Orsaken är att besökare på mässans webb har erbjudits att köpa antisemitisk litteratur, enligt Malmö stad.

”Vi ställer in planerade samarrangemang med Arabiska bokmässan och hoppas att andra bidragsgivare såsom Statens Kulturråd gör detsamma. Vi är oerhört besvikna på företrädarna för bokmässan och kräver att de omedelbart tar bort åtkomsten till den här sidan”, säger Malmö stads kulturdirektör Pernilla Conde Hellman i ett pressmeddelande.

Malmö stad har totalt bidragit med 150 000 kronor i projektstöd till bokmässan, pengar man nu ska se över om man kan kräva tillbaka.

Bokmässans samordnare Esaat Estabrak säger till Kvällsposten att hon inte vet vad det är för antisemitiskt material som fått Malmö stad att avbryta samarbetet:

– Det här är ingenting vi har fått någon information om förrän nu, säger hon. Vi försöker kontakta Malmö stad nu för att lösa det här problemet, säger hon till tidningen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL