Storytel släpper en uppdaterad version av läsplattan Storytel Reader

Nu kommer version två av Storytel Reader, nu med bluetooth och en rad andra tekniska uppdateringar. Foto: Storytel

Streamingtjänsten Storytel presenterar en uppdaterad modell av Storytel Reader med bland annat bluetooth, förbättrad batteritid och usb-c-laddare.

Nu lanserar Storytel en ny version av Storytel Reader, en läsplatta som introducerades första gången 2018. Plattan är kopplad till Storytel och kräver en aktiv prenumeration för att kunna användas. 

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Den uppdaterade Storytel Reader har en rad nya tekniska funktioner. Bland annat bluetooth som möjliggör uppkoppling till trådlösa hörlurar och högtalare, förbättrad batteritid samt en ny usb-c-laddare. Skärmen har också uppdaterats så att användarna kan växla mellan ett varmt och svalare bakgrundsljus.

– Suget efter e-boken har verkligen sporrat oss i arbetet med att ta fram och utveckla vår nya Storytel Reader. Vi har gjort vårt allra yttersta för att möta intresset dels gällande användarupplevelsen men också för att kunna erbjuda det mest konsumentvänliga priset i kategorin läsplattor på marknaden. Äntligen kan vi presentera en uppdaterad Storytel Reader med flera nya och efterlängtade uppdateringar för bästa möjliga läsupplevelse, säger Anders Carlén, Försäljningschef Storytel Sverige, i ett pressmeddelande.  

Eböckerna knappar in. Under årets åtta första månader ökade läsningen av e-böcker i boktjänsten Storytel med 60 procent jämfört med samma period föregående år, mätt i lästimmar, skriver Storytel i pressmeddelandet.

Jobbar du i bokbranschen? Läs Analysbrevet och prenumerera!

– Storytel brinner för att göra läsning och lyssning tillgänglig på det sättet som läsaren vill ha det. Vi är jätteglada att e-bokläsandet och lyssnandet på Storytel har blivit ett allt mer självklart sällskap när möjligheten att röra sig fritt i vardagen är begränsad på grund av Covid. Vi ser tydligt att stunderna med både ljudboken och e-boken bara blir fler och växer, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

Även processorn i den uppdaterade Storytel Readern är snabbare vilket gör användarupplevelsen än mer positiv, enligt Storytel. 

Teknisk specifikation Storytel Reader 2020

 • Färg: vit
 • Vikt: 195 g
 • Storlek: 170x117x8,7 mm
 • 6 tums E Ink-skärm
 • Pekskärm (touchscreen)
 • Knappar på båda sidor samt orange hemknapp
 • 8 GB utrymme (motsvarar mer än 4 000 böcker)
 • Wi-Fi (2.4G Hz)
 • Hörlursingång (3,5 mm)
 • Bluetooth för uppkoppling till trådlösa hörlurar och högtalare
 • 3000 mAh Li-polymer batteri
 • Endast kompatibel med Storytels abonnemang
 • Pris: 999 kronor
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.