Nu kommer version två av Storytel Reader, nu med bluetooth och en rad andra tekniska uppdateringar. Foto: Storytel

Storytel släpper en uppdaterad version av läsplattan Storytel Reader

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Streamingtjänsten Storytel presenterar en uppdaterad modell av Storytel Reader med bland annat bluetooth, förbättrad batteritid och usb-c-laddare.

Nu lanserar Storytel en ny version av Storytel Reader, en läsplatta som introducerades första gången 2018. Plattan är kopplad till Storytel och kräver en aktiv prenumeration för att kunna användas. 


ANNONS


Den uppdaterade Storytel Reader har en rad nya tekniska funktioner. Bland annat bluetooth som möjliggör uppkoppling till trådlösa hörlurar och högtalare, förbättrad batteritid samt en ny usb-c-laddare. Skärmen har också uppdaterats så att användarna kan växla mellan ett varmt och svalare bakgrundsljus.

– Suget efter e-boken har verkligen sporrat oss i arbetet med att ta fram och utveckla vår nya Storytel Reader. Vi har gjort vårt allra yttersta för att möta intresset dels gällande användarupplevelsen men också för att kunna erbjuda det mest konsumentvänliga priset i kategorin läsplattor på marknaden. Äntligen kan vi presentera en uppdaterad Storytel Reader med flera nya och efterlängtade uppdateringar för bästa möjliga läsupplevelse, säger Anders Carlén, Försäljningschef Storytel Sverige, i ett pressmeddelande.  

Eböckerna knappar in. Under årets åtta första månader ökade läsningen av e-böcker i boktjänsten Storytel med 60 procent jämfört med samma period föregående år, mätt i lästimmar, skriver Storytel i pressmeddelandet.

– Storytel brinner för att göra läsning och lyssning tillgänglig på det sättet som läsaren vill ha det. Vi är jätteglada att e-bokläsandet och lyssnandet på Storytel har blivit ett allt mer självklart sällskap när möjligheten att röra sig fritt i vardagen är begränsad på grund av Covid. Vi ser tydligt att stunderna med både ljudboken och e-boken bara blir fler och växer, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

ANNONS

Även processorn i den uppdaterade Storytel Readern är snabbare vilket gör användarupplevelsen än mer positiv, enligt Storytel. 

Teknisk specifikation Storytel Reader 2020

 • Färg: vit
 • Vikt: 195 g
 • Storlek: 170x117x8,7 mm
 • 6 tums E Ink-skärm
 • Pekskärm (touchscreen)
 • Knappar på båda sidor samt orange hemknapp
 • 8 GB utrymme (motsvarar mer än 4 000 böcker)
 • Wi-Fi (2.4G Hz)
 • Hörlursingång (3,5 mm)
 • Bluetooth för uppkoppling till trådlösa hörlurar och högtalare
 • 3000 mAh Li-polymer batteri
 • Endast kompatibel med Storytels abonnemang
 • Pris: 999 kronor
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.