Elinsborgsskolan i Tensta är Årets bokväckare

Utmärkelsen Årets bokväckare 2020 går till Elinsborgsskolan i Tensta. Foto: Susanne Kronholm

För första gången har Kulturrådet utsett Årets bokväckare. Vinnaren presenteras i samband med årets släpp av Barn- och ungdomsbokskatalogen.

Elinsborgsskolan i Tensta har valts ut av Kulturrådet som Årets bokväckare. ”För deras imponerande påhittighet, engagemang och fina samarbete. Med kreativa idéer som bokgympa, bokfrukost och väcklinor har hela skolan engagerats i att väcka böcker”, står det i motiveringen. 

Vinnaren valdes ut bland de som deltagit i den nya lässatsningen Väck boken som presenterades 2019.

Det är även dags för årets Barn- och ungdomsbokskatalog där böcker ur det senaste årets utgivning presenteras. Katalogen släpps i vanlig ordning i samband med Läslovet, vecka 44. Den ges ut i en tryckt version och en digital version som redan nu finns att läsa och ladda ner från Kulturrådets webb.

– Katalogen är precis som vanligt till bredden fylld med alla slags berättelser för jättesmå till jättestora barn. Kanske berättelser som gör vardagen och världen lite mer begriplig eller också magisk och förtrollad eller allt på en och samma gång, säger Henriette Zorn, projektledare för Barn- och ungdomsbokskatalogen.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL