ANNONS

App projicerar bokcitat på omgivningen

Med Jenny Holzers nya app kan man få bokcitat, av bland andra Toni Morrison, på sin vägg. Arkivbild: Bebeto Matthews/AP/TT.

Konstnären Jenny Holzer har länge projicerat citat på olika byggnaders fasader. Nu har hon skapat en app, ”You be my ally”, som låter användarna ladda upp bokcitat på sina omgivningar.

Projektet är beställt av Chicago Universitet, och de 29 böcker som används har valts ut i samarbete med studenterna.

De flesta av de tankeväckande citaten är av kvinnliga författare, som Sapfo, Toni Morrison och Mary Wollstonecraft. De handlar om bland annat sanning, rättvisa och våld.

”Du kan få innehållet var och när du vill. Om du är vaken på småtimmarna kan du ha Platon eller Toni Morrison i ditt rum”, säger Jenny Holzer, enligt New York Times.

Egentligen skulle det bli ljusinstallationer av citaten, men det förändrades för att undvika folksamlingar på grund av coronapandemin.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL