App projicerar bokcitat på omgivningen

Med Jenny Holzers nya app kan man få bokcitat, av bland andra Toni Morrison, på sin vägg. Arkivbild: Bebeto Matthews/AP/TT.

Konstnären Jenny Holzer har länge projicerat citat på olika byggnaders fasader. Nu har hon skapat en app, ”You be my ally”, som låter användarna ladda upp bokcitat på sina omgivningar.

Projektet är beställt av Chicago Universitet, och de 29 böcker som används har valts ut i samarbete med studenterna.

De flesta av de tankeväckande citaten är av kvinnliga författare, som Sapfo, Toni Morrison och Mary Wollstonecraft. De handlar om bland annat sanning, rättvisa och våld.

”Du kan få innehållet var och när du vill. Om du är vaken på småtimmarna kan du ha Platon eller Toni Morrison i ditt rum”, säger Jenny Holzer, enligt New York Times.

Egentligen skulle det bli ljusinstallationer av citaten, men det förändrades för att undvika folksamlingar på grund av coronapandemin.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL