200 brittiska författare i stöd för transpersoner

Den brittiska författaren Jeanette Winterson är en av dem som har skrivit under det öppna brevet till stöd för transpersoner. Arkivbild: Ali Lorestani/TT.

Fler än 200 brittiska författare har skrivit under ett ”kärleksmeddelande” till transpersoner och icke binära. Det öppna brevet är ett svar till de 58 författare som för några dagar sedan visade sitt stöd för ”Harry Potter”-författaren JK Rowling, som har utsatts för dödshot för sina åsikter om transpersoner.

”Kärleksmeddelandet” publicerades på nätet under onsdagen och har skrivits under av författare som Jeanette Winterson och Malorie Blackman.

”Vi står enade med er, vi hör er, vi ser er, vi accepterar er, vi älskar er”, står det bland annat i brevet.

Transpersoners rättigheter har debatterats flitigt i Storbritannien den senaste tiden och JK Rowling har haft en framträdande roll.

Författaren har anklagats för att vara transfobisk. Kritikstormen tog fart i juni när hon raljerade över att en artikel använde formuleringen ”människor som menstruerar” i stället för ”kvinnor”.

Sedan dess har Rowling utsatts för hat och även dödshot, vilket fick 58 kulturpersonligheter – däribland författaren Ian McEwan och skådespelaren Frances Barber – att rycka ut till hennes försvar.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL