ANNONS

200 brittiska författare i stöd för transpersoner

Den brittiska författaren Jeanette Winterson är en av dem som har skrivit under det öppna brevet till stöd för transpersoner. Arkivbild: Ali Lorestani/TT.

Fler än 200 brittiska författare har skrivit under ett ”kärleksmeddelande” till transpersoner och icke binära. Det öppna brevet är ett svar till de 58 författare som för några dagar sedan visade sitt stöd för ”Harry Potter”-författaren JK Rowling, som har utsatts för dödshot för sina åsikter om transpersoner.

”Kärleksmeddelandet” publicerades på nätet under onsdagen och har skrivits under av författare som Jeanette Winterson och Malorie Blackman.

”Vi står enade med er, vi hör er, vi ser er, vi accepterar er, vi älskar er”, står det bland annat i brevet.

Transpersoners rättigheter har debatterats flitigt i Storbritannien den senaste tiden och JK Rowling har haft en framträdande roll.

Författaren har anklagats för att vara transfobisk. Kritikstormen tog fart i juni när hon raljerade över att en artikel använde formuleringen ”människor som menstruerar” i stället för ”kvinnor”.

Sedan dess har Rowling utsatts för hat och även dödshot, vilket fick 58 kulturpersonligheter – däribland författaren Ian McEwan och skådespelaren Frances Barber – att rycka ut till hennes försvar.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL