ANNONS

Författaren Milan Kundera tilldelas Franz Kafka-priset

Milan Kundera får Kafka-priset 2020.
Milan Kundera (höger i bild) har tilldelats Franz Kafka-priset 2020. Arkivbild: Remy Vlachos/AP/TT.

Den 91-årige tjeckiske författaren Milan Kundera blir den tjugonde mottagaren av Franz Kafka-priset, som ges ut av tjeckiska Franz Kafka Society, rapporterar bland andra den spanska nyhetsbyrån Efe.

Priset delas ut som ett erkännande av hela hans karriär.

Kundera, som sedan 1975 är bosatt i Frankrike, debuterade som poet 1953 och har skrivit noveller, romaner och pjäser. Stor internationell succé fick han 1984 med romanen Varats olidliga lätthet, som också filmatiserades med bland andra Lena Olin.

Tidigare Franz Kafka-pristagare är Philip Roth, Elfride Jelinek, Harold Pinter och Margaret Atwood.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL