Fredrik Backman. Foto: Linnéa Jonasson Bernholm

Fredrik Backman toppar New York Times bästsäljarlista

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den engelska översättningen av Fredrik Backmans roman Folk med ångest kröner The New York Times Best Seller list en vecka efter utgivning.

En vecka efter den amerikanska utgivningen av Fredrik Backmans Folk med ångest (på engelska Anxious people) debuterar boken på den åtråvärda förstaplatsen på The New York Times Best Seller list för inbundna böcker. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Tidigare har Fredrik Backman toppat motsvarande lista för pocketböcker, men detta är första gången en av hans böcker toppar världens mest prestigefyllda lista för inbundna titlar.

– När det kommer till försäljning kan det inte bli häftigare än så här! Att Fredrik är etta på världens mest inflytelserika lista över inbundna böcker är så stort att det nästan inte går att beskriva eller ta in. Detta är historiskt – vad jag vet är det första gången någonsin som en svensk roman intar denna plats, de enda som nått dit tidigare är Liza Marklund och Millenium-serien, säger Tor Jonasson, Litterär agent, Salomonsson Agency, i ett pressmeddelande.

Också när det gäller rörlig bild går det bra för Fredrik Backman. Folk med ångest är under utveckling hos FLX för att bli en TV-serie för Netflix, och HBO Europe börjar i oktober att sända en TV-serie baserad på romanen Björnstad.

Folk med ångest

Folk med ångest

  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-04-25
  • ISBN: 9789137151212
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.