ANNONS

Litterärt fredspris till Margaret Atwood

Margaret Atwood får ett litterärt fredspris för sitt författarskap. Arkivbild: Alastair Grant/AP/TT.

Margaret Atwood tilldelas det litterära fredspriset Richard C Holbrooke Distinguished Achievement award, skriver The Guardian. Priset har fått sitt namn efter den framlidne amerikanske diplomat som var med och förhandlade fram freden i Bosnienkriget.

Den kanadensiska författaren är numera kanske mest känd för sin roman Tjänarinnans berättelse (”The handmaid’s tale”) från 1985 som för några år sedan kom i en hyllad tv-version med Elisabeth Moss i huvudrollen.

Dayton Literary Peace Prize foundation, som delar ut Holbrooke-priset, hyllar Atwoods förmåga att ta upp ämnen som social rättvisa och miljö- och klimatfrågor i sin litteratur.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se