ANNONS

Emma Rävås debuterar med ungdomsbok om lesbisk kärlek

Emma Rävås. Foto: Nille Leander

Mitt namn är Emma Rävås och jag tror faktiskt inte att jag kan sluta skriva. Ibland har jag försökt och då drömmer jag om att skriva böcker eller musik på nätterna. Så jag har fortsatt att skriva och när folk säger ”när ska du skaffa ett riktigt jobb?” har jag bara skrattat. För det enda jag kan och vill göra är att skriva.

Istället för att skaffa det där riktiga jobbet gick jag på Lunds universitets författarskola. Där fick jag tillfälle att umgås med andra skrivande människor och få personlig handledning. Det var där boken om Andrea växte fram.

När jag inte skriver böcker skriver jag som sagt musik och jag har släppt två skivor under namnet Emma Carolina. Annars tillbringar jag tiden med att umgås med mina vänner, lära mig allt om popmusik och skapa onödigt specifika spotify-spellistor. Fast just nu går mycket tid åt till att hoppas att folk kommer gilla min bok, om jag ska vara helt ärlig.

Jag händer jämt

Jag händer jämt

"Andrea? Har något hänt?"

Nej, fina syster, inget har hänt. Jag har hänt. Jag händer jämt och det kan du inte förstå. Förlåt, fina syster. Jag går ut. Går, springer, cyklar. Fort. Maklig takt är för folk som kan andas.

När sextonåriga Andrea träffar den tre år äldre Hedvig slår förälskelsen till bortom all kontroll. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter