Ana Rodrigo Höjer (foto: privat), ny marknadschef på Bonnier Carlsen, och Mattias Fyrenius (foto: Alexander Mahmoud), förlagschef.

Ana Rodrigo Höjer ny marknadschef för Bonnier Carlsen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hösten 2020 tillträder Ana Rodrigo Höjer som ny marknadschef för Bonnier Carlsen. Hon kommer närmast från en roll som reklam- och varumärkeschef för Åhléns.

Ana Rodrigo Höjer blir Bonnier Carlsens nya marknadschef. Hon kommer närmast från en roll som reklam- och varumärkeschef för Åhléns och har tidigare varit global affärsutvecklingschef och marknadschef för Star Stable. Hon är utbildad i Advertising & Marketing vid Fashion Institute, New York.


ANNONS


– Ana har en väldigt spännande bakgrund för oss och jag är säker på att hon kommer kunna hjälpa oss att nå ut än mer med våra fantastiska berättelser. Vi är inne i en expansiv fas just nu och det ska bli så roligt att jobba med Ana för att tillsammans se hur vi kan utveckla verksamheten ytterligare och ge våra böcker och läsningen/lyssningen den plats i samhället den verkligen förtjänar. Speciellt hennes digitala erfarenheter och hennes gedigna kunskaper kring varumärksesstrategier tror jag blir intressanta för oss, säger Mattias Fyrenius, förlagschef Bonnier Carlsen, i ett pressmeddelande.

Ana beskriver det nya jobbet som ett drömuppdrag.

ANNONS

– Barn- och ungdomskultur ligger mig varmt om hjärtat och att få ansluta till Bonnier Carlsen med mina erfarenheter av varumärkesarbete och digital kommunikation i den expansiva och spännande period som de är inne i kändes som perfekt tajming för mig. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina kollegor på den nya marknadsavdelningen jobba för att allt fler barn och unga får tillgång till och möjlighet att upptäcka alla fantastiska berättelser och världar som ryms i en läsupplevelse, inte minst genom utvecklingen inom den digitala läsningen och lyssningen på barn- och ungdomssidan, säger hon i pressmeddelandet.

Hur ser du på att ge dig in i bokbranschen just nu med tanke på det skifte många menar pågår i samband med digitaliseringen och de utmaningar detta medför för hela branschen?
– För min del känns det bara spännande! Tycker att det är viktigt att inte vara rädd för förändring utan försöka fokusera på möjligheter istället. Det har aldrig sålts så många ex av barnböcker som nu, det visar ju på att intresset aldrig varit större – och då är vi bara i början på den här utvecklingen, säger Ana till Boktugg.

Och för den som undrar om ett eventuellt släktskap med barnboksförfattaren Dan Höjer: han är Anas svärfars syssling.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

– Vi har aldrig träffats, men min sjuåring är ett stort fan så vi har många av hans böcker hemma, säger Ana.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.