Denna artikel sponsras av författare/förlag

Therese Lind: Dumpa bagaget och bli en lyckligare människa

Therese Lind. Foto: Privat

I sin andra bok berättar yogainstruktören Therese Lind om hur hon hittat friden i sig själv genom att släppa skuldkänslor och gamla tankemönster.

Therese Lind beskriver i boken Släpp skulden: en pilgrimsresa till Santiago de Compostela – Den portugisiska vägen en resa i dubbel bemärkelse. Dels en fysisk resa i form av en pilgrimsvandring i Portugal och Spanien till Santiago de Compostela, men också en mental och spirituell resa. 

– Jag delar med mig av hur man kan ta sig igenom en kris och hur man kan jobba med sig själv för att nå inre frid. Det är många små steg längs vägen, men jag visar att det är värt jobbet, säger Therese.

I Thereses eget liv kom vändpunkten när hon skildes från sin före detta man. Tillfället uppstod att fokusera på sig själv.

– Att satsa helhjärtat på mig själv och inte lyssna på andra var en förutsättning för att våga börja skriva och följa mina drömmar, säger Therese, som lärde sig att vända uppmärksamheten mer inåt och började med meditation och yoga för ett tiotal år sedan.

– Jag fick mer ödmjukt ta hand om mig själv på ett nytt sätt, och komma tillbaka till den jag är. För att återfinna sina kärnvärden behöver man nog först gå vilse i sig själv. Jag har varit en ganska tydlig sökare som varit ute och rest och letat – både bokstavligt och bildligt, säger hon.

Therese har tidigare skrivit boken Yoga, Jesus och jag som är en hyllning till livet. I sin nya bok Släpp skulden gör hon en djupare vandring i sig själv och går närmare in på frågor hon själv brottas med, som handlar om en vilja att bli fri och leva i kärlek till sig själv.

Med boken vill hon förmedla till sina läsare att släppa sina gamla jag, släppa skuldkänslor och gamla tankemönster som inte tjänar något till.

– Släpp det dåliga samvetet för att bli fri, och dumpa bagaget för att bli en lyckligare människa. Det är så jag lever, det är så det funkar, säger Therese och jämför med pilgrimsvandringen: man blir lättare utmed färden i takt med att man gör sig av med sitt bagage.

Boken är uppbyggd som en resa, kombinerat med tillbakablickar till Thereses eget liv och beskrivningar av verktyg hon har använt sig av.

– Genom hela livet tar man på sig olika etiketter, men jag har vaknat upp ur den illusionen. Jag har fått omprogrammera mitt tänk, vilket är ett jättearbete – den här boken är bara ett exempel på hur man kan jobba med det och träna på att tänka om det man har lärt sig redan som liten.

Den vänder sig framförallt till de som söker frid, frihet och lycka, och som samtidigt är öppna för att jobba med sig själva. Therese vill gärna inspirera sina läsare och skapa igenkänning, samt berätta om sin syn på yoga och andlighet – två kärnpunkter i hennes liv som är tätt sammankopplade.

– De går hand i hand. För mig är yoga ett tillstånd av frid, man känner sig ett med naturen – vilket andlighet också öppnar upp för. Många tycker andlighet är flummigt eftersom vi inte kan ta på det, och jag vill inte pracka på någon mina tankar och synsätt. Men jag hoppas att läsarna ska kunna känna igen sig i någon del av det jag skriver, även om de själva inte är troende eller om de har en annan typ av andlighet. Allas tro ser olika ut, men vi kan dela upplevelserna, säger Therese.

Upplevelserna längs vandringsleden till Santiago de Compostela har lämnat många minnesvärda avtryck hos Therese.

– Det är en spektakulär vandring, för man möter människor på vägen och möter sig själv i de människorna. Om man har en dålig dag kanske man möter en människa som speglar en och vad man behöver jobba på. Man får det man behöver i stunden, säger Therese.

Längs leden var hon dessutom med om en uppenbarelse som förändrade hela hennes världsbild och hennes sätt att tolka saker och ting, och som gjorde att hennes tillit till livet växte. 

– Jag kände en stark närvaro av Jesus Kristus och uppfylldes av en energi som vandrade en bit på vägen med mig. Det blev uppenbart för mig att det finns något mer än det vi ser på jorden. Det går inte en dag utan att jag tänker på det som hände. Vad var det jag såg? Det är en väldigt positiv känsla som ger mig hopp, som inte riktigt går att beskriva, säger Therese och fortsätter:

– Att Jesus gick vid min sida var en väldigt stark upplevelse som påverkar mig varje dag och kommer fortsätta att göra det resten av mitt liv. För mig är det påtagligt att jag har varit med om något som jag vill berätta om, jag vill dela med mig av det här till andra.

Om författaren

Therese Lind bor norr om Varberg med sin lilla dotter på två år och har en särbo i England. Hon brinner för hälsa och välmående. Under en resa till Indien i januari 2016 kom hon i kontakt med en stor andlig ledare och hon upplevde det som att komma hem. Efter sin första pilgrimsresa samma år förverkligade hon sin dröm om att bli författare och kombinerar det med att undervisa i yoga och mental hälsa. Hon debuterade 2017 med Yoga, Jesus och jag

Släpp skulden : en pilgrimsresa till Santiago de Compostela - Den portugisiska vägen

Släpp skulden : en pilgrimsresa till Santiago de Compostela - Den portugisiska vägen
Författare
Förlag Calidris förlag
GenreGeografi och resor
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor283
Vikt300 gr
Utgiven2020-05-14
SABRai
ISBN 9789188703163
Välkommen med på ett äventyr från Portugal till Spanien! Yogaläraren Therese Lind tar dig med på cykel från Lissabon till Porto i Portugal och vidare som en vandrande pilgrim till Santiago de Compostela. Berättelsen är en djupdykning i en pilgrims hjärta - en ambition om att bli den bästa versionen av sig själv. Samtidigt som Therese för varje steg kommer närmare sitt mål längtar hon efter att få njuta av livet fullt ut utan skuld eller dåligt samvete. På vägen söker hon svaren på flera av livets svåra gåtor och visar läsaren hur att följa sin egen längtan och leva fullt ut. För att kunna göra det behöver vi lära känna oss själva och släppa taget om det vi inte är. Boken vill uppmana dig att släppa tankar och mönster som inte tjänar dig längre. Genom att följa både ett yttre och inre äventyr bjuds du in till en närmare kontakt med det gudomliga som finns inom oss alla. Boken vill inspirera dig att vara sann mot dig själv och att följa ditt hjärta. Vi har bara ett liv, och det pågår nu! Therese Lind är magister i hälsopedagogik, har arbetat i hälsobranschen sedan 2007 och föreläser inom mental träning och medveten närvaro. Hon är yogaläraren som bygger broar mellan yoga, mental träning och andlighet. Det här är en uppföljare till boken Yoga, Jesus och jag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se