ANNONS

Hongkongs bokmässa skjuts upp på grund av corona – två dagar före öppning

Bokmässan i Hongkong skjuts upp med två dagars varsel. Arkivbild: Kin Cheung.

Med bara två dagars varsel skjuts den årliga bokmässan i Hongkong upp på grund av den ökade spridningen av coronaviruset i området. Mässan, som skulle ha startat den 15 juli, lockar varje år omkring en miljon besökare.

Bokmässan är ett av flera sommarevenemang som skjutits upp till följd av smittspridningen. Något nytt datum är ännu inte bestämt.

Hongkong har i nuläget 1 470 bekräftat smittade av covid-19. Sju personer har avlidit.

Läget i Hongkong har varit spänt sedan ledningen i Kina nyligen införde en mycket omdebatterad säkerhetslag, som haft inverkan även på litteraturområdet. Under de senaste veckorna har skolor och bibliotek börjat plocka bort böcker som ska granskas av de kinesiska myndigheterna. Även självcensuren ser ut att sprida sig bland de verksamma i branschen.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter