ANNONS

Orwellpriset till Kate Clanchy och Colson Whitehead

Kate Clanchy har tilldelats Orwell Prize for Political Writing för boken Some Kids I Taught and What They Taught Me som handlar om hennes jobb som lärare och det brittiska skolsystemet. Colson Whitehead vann Orwell Prize for Political Fiction för sin bok The Nickel Boys (på svenska Nickelpojkarna, Albert Bonniers 2019), en roman som utspelar sig under medborgarrättsrörelsen på en segregerad uppfostringsanstalt i Florida. Båda pristagarna tog emot utmärkelserna digitalt och belönas med 3 000 pund vardera.
Orwellpriset är ett brittiskt pris som uppmärksammar politiska verk. Det delas ut av organisationen The Orwell Foundation som arbetar i George Orwells anda. (Via Bookseller.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se