ANNONS

Cissi Wallin ger ut bok på egen hand

Cissi Wallin ger ut "Allt som var mitt" på egen hand. Arkivbild: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

Förlaget som skulle ge ut skribenten och debattören Cissi Wallins bok ”Allt som var mitt” ångrade sig. Nu ger Wallin ut boken på egen hand, meddelar hon via Instagram.

Det rapporterar Svensk Bokhandel. Till Göteborgs-Posten säger hon att hon hade kontakt med flera andra förlag men att inget av dem passade henne.

Anledningen till att bokförlaget Atlas bröt samarbetet med Wallin var att det låtit en expert på tryckfrihet titta på manuset. Experten kom fram till att en utgivning skulle innebära att Wallin riskerade fängelse för förtal. Hon har tidigare dömts för att ha namngivit en person som hon anklagat för våldtäkt.

– Den principiella frågan är viktigare. Jag tycker inte att det ska vara förtal att berätta sin egen historia. Lagen kan tolkas på olika sätt och det måste också prövas i domstol. Jag blir inte rädd för den typen av hot längre, säger hon.

Cissi Wallin kommer att skänka en del av den eventuella vinsten från boken till kvinnojourer.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL