ANNONS

Boken ”Klubben” av Matilda Voss Gustavsson blir film

Matilda Voss Gustavsson, författare till boken "Klubben". Arkivbild:Anders Wiklund/TT.

Matilda Voss Gustavssons granskning om den så kallade Kulturprofilen blir film. Det skriver Dagens Nyheter.

Reportageboken Klubben skildrar arbetet bakom det prisbelönta reportaget om övergreppsanklagelserna mot Jean-Claude Arnault, som hade täta band till Svenska Akademien. Reportaget ledde bland annat till att Nobelpriset i litteratur inte delades ut 2018. Jean-Claude Arnault dömdes senare för våldtäkt.

Danska Maren Louise Käehne ska skriva filmens manus.

– Hon har en helt otrolig blick för maktdynamiker och maktspel. Både hon och Nordisk Film har väldigt tydligt uttryckt att de är den riktningen de vill ha, att hela tiden låta det få vara komplext. Jag känner mig trygg med deras konstnärliga vision, säger Matilda Voss Gustavsson till DN.

Det är ännu inte offentligt vem som ska regissera filmen eller vem som ska gestalta huvudpersonerna.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se