Bogforum 2020 i Köpenhamn ska äga rum som planerat

Julian Lundsgaard är en nyckelperson för Hoi Förlags danska satsning, här i montern på bokmässan Bogforum 2018.

Den största danska bokmässan, Bogforum i Köpenhamn, ska genomföras som planerat i månadsskiftet oktober/november 2020. Men är svenskarna välkomna då?

Coronapandemin har förstört planerna för en rad bokmässor och litteraturfestivaler runtom i världen. Men nu rapporteras från Danmark att Bogforum i Köpenhamn ska äga rum som planerat i Bella Center med start fredag 30 oktober och avslutning på söndagen den 1 november.

– Det har varit några turbulenta månader men det ser nu ut som om allt faller på plats och Bogforum 2020 blir något. Självklart under lite andra omständigheter men inte några som vi inte kan lösa, säger mässchefen Andreas Nordkild Poulsen till Kulturmonitor.

Bogmarkedet skriver att det kanske kommer att innebära att man säljer halvdags- istället för heldagsbiljetter och att vissa delar av arrangemanget kommer att ske digitalt.

Enligt Kulturmonitor har arrangörerna ännu inte fått några avbokningar från utställare. Det återstår dock att se ifall svenska besökare kommer att vara välkomna vid den tidpunkten. I dagsläget är den danska gränsen stängd för svenskar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL