ANNONS

Kristofer Lundström vikarierar för Marie Lundström i Lundströms Bokradio i höst

Kristofer Lundström vikarierar för Marie Lundström i programmet Lundströms Bokradio i höst. Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio.

Årets fiffigaste vikarierekrytering? Det frågar sig producenten Anna-Karin Ivarsson på Sveriges Radio efter att ha hittat en vikarie med rätt efternamn till programmet Lundströms Bokradio.

– Jag såg honom på tv och tänkte att ”där, där har vi ju en vikarie med alla egenskaper plus rätt efternamn” och så ville han och så blev det han. När alla stjärnor står rätt, säger Anna-Karin Ivarsson till Boktugg.

När Kristofer Lundström fick frågan om han ville axla Lundströms Bokradio när Marie Lundström har tjänstledigt några höstveckor så tänkte han först att det måste vara ett dåligt skämt.

Men det var förstås inte ett dåligt skämt, utan istället kanske årets bästa idé. (Kristofer) Lundström sa ja och SVT gick med på att låna ut sin programledare (bland annat Kulturveckan, Kulturnyheterna, Kobra och nu senast Ekdal och Ekdal, där han vikarierat för en av kusinerna Ekdal).

ANNONS

”På Sveriges Radio får Kristofer snart husera i ett program som redan bär rätt efternamn!”, konstaterar Anna-Karin Ivarsson.

Och Lundströms vikarie från SVT har faktiskt ett förflutet inom Sveriges Radio. Kristofer kom till Radiohuset i Stockholm efter radiojobb på hemmalokalradion i Örebro, därefter Västmanland och Radio Stockholm. Efter en sejour på UR blev det P3 och därefter P1 där han var programledare för Godmorgon, världen!

Och nu 20 år senare är han alltså tillbaka: Från mitten av augusti till 4 oktober kommer Kristofer Lundström att synas i Radiohuset igen. Hans första av fem sändningar för Lundströms Bokradio sker den 5 september.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Marie Lundström tar alltså ledigt under fem veckor i samband med att hennes egen debutroman Sanningens kalas kommer ut i början av september.

Men redan imorgon hörs ordinarie programledaren Marie Lundström då hon i lördagens program möter Elin Anna Labba.

Fotnot: De båda programledarna med efternamnet Lundström är inte släkt.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL