ANNONS

Svenska Barnboksakademin väljer in fyra nya ledamöter

Fyra nya författare och illustratörer tar plats i Svenska Barnboksakademin: Marcus-Gunnar Pettersson (f. 1987, illustratör) på stol nr 3, Sara Bergmark Elfgren (f. 1980, författare) på stol nr 4, Matilda Ruta (f. 1982, författare) på stol nr 5 och Johanna Lindbäck (f. 1972, författare) på stol nr 18.
I Svenska Barnboksakademin sitter 18 författare och illustratörer som arbetar med barn- och ungdomsböcker. Man väljs in för en första period på fem år och kan sedan återväljas för ytterligare flera treårsperioder. Akademin instiftades 26 maj 1989. Syftet är att främja god barn- och ungdomslitteratur och verka opinionsbildande. Varje år delar man ut ett ”Eldsjälspris”.❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se