ANNONS

Doblougska priset 2020 till Lars Andersson och Peter Handberg

Svenska Akademien har beslutat tilldela Lars Andersson (författare, skrev senast De Gaulles dotter och kommissarie Ringer) och Peter Handberg (författare och översättare, skrev senast Världens yttersta platser. Judiska spår) Doblougska priset 2020. Även de norska författarna Carl Frode Tiller och Nils Christian Moe-Repstad prisas.
Priset utgår ur Stiftelsen Doblougska fonden och utdelas ”för understödjande av svensk och norsk skönlitteratur samt litteraturhistorisk forskning”. Prisbeloppet är 200 000 svenska kronor per mottagare.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se