Det behövs en ny författarförening med en mer välkomnande attityd till egenutgivare och författare utgivna på hybridförlag. Det menar författaren Crister Mattsson. Foto: iStock.

Upprop: Ny förening behövs för skrivande författare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det saknas en intresseorganisation för de oberoende författare som utgörs av en växande skara egenutgivare och författare utgivna på hybridförlag. Det menar författaren Crister Mattsson i ett upprop.

Efter att ha gett ut ett antal olika böcker på eget förlag så inser jag att det behövs en gemensam intresseorganisation för oberoende författare.

Det saknas en intresseorganisation för den växande skaran av skrivande personer.

Många skriver idag och ger ut böcker under eget förlag eller i samarbete med så kallade hybridförlag som levererar olika tjänster som distribution eller produktion.

Det författarförbund som idag är det enda som bevakar författares intressen är en organisation i nära samarbete med de stora förlagen och organisationerna.

Jag var en av initiativtagarna till Sigtunas författarförening som bildades inför den planerade litteraturfestivalen för att samla lokala författare. Evenemanget blev tyvärr inställt, men vi var många som blev förvånade över det stora antal personer i dag som har skrivit och gett ut böcker.

Vill därför med detta upprop undersöka om det finns intresse och engagemang för att bilda en förening för oberoende författare.

Förutsättningen skall vara att man har skrivit och gett ut minst en bok som finns tillgänglig på marknaden.

Hör av er med era synpunkter och frågor.

Crister Mattsson
För Sigtunas författarförening
crister.m@telia.com

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.