ANNONS

Neil Gaiman reste hem till skotsk ö – får kritik

Neil Gaiman får coronakritik efter resa till skotsk ö. Arkivbild: Rebecca Cabage/AP/TT.

Fantasyförfattaren Neil Gaiman lämnade fru och barn hemma i Auckland, Nya Zeeland, och flög till Storbritannien för att isolera sig i sitt hus på den skotska ön Skye. Nu kritiseras han för att försätta lokalbefolkningen i coronafara, uppger NME.

Öns egen parlamentsledamot Ian Blackford är djupt kritisk i ett uttalande till The Sunday Times :

– Vad är det med folk, när de vet att vi är mitt i en nedstängning och de tycker att de kan komma hit från andra sidan jorden och på det sättet riskera utsätta lokalbefolkningen för en smitta?

ANNONS

Gaiman skriver i sin tur på sin blogg att han flög i ansiktsmask och med handskar. ”Det är tufft för nästan alla nu – vissa är ihopträngda och önskar att de inte vore det, andra är ensamma och i desperat behov av sällskap, nästan alla lider på ett eller annat sätt. Så var snälla.”

Han svarar sina kritiker med att konstatera att alla har tillåtelse att åka hem, vilket är vad han har gjort. Gaiman betalar skatt i Storbritannien och har rösträtt i Skottland, skriver han.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL