Neil Gaiman reste hem till skotsk ö – får kritik

Neil Gaiman får coronakritik efter resa till skotsk ö. Arkivbild: Rebecca Cabage/AP/TT.

Fantasyförfattaren Neil Gaiman lämnade fru och barn hemma i Auckland, Nya Zeeland, och flög till Storbritannien för att isolera sig i sitt hus på den skotska ön Skye. Nu kritiseras han för att försätta lokalbefolkningen i coronafara, uppger NME.

Öns egen parlamentsledamot Ian Blackford är djupt kritisk i ett uttalande till The Sunday Times :

– Vad är det med folk, när de vet att vi är mitt i en nedstängning och de tycker att de kan komma hit från andra sidan jorden och på det sättet riskera utsätta lokalbefolkningen för en smitta?

Gaiman skriver i sin tur på sin blogg att han flög i ansiktsmask och med handskar. ”Det är tufft för nästan alla nu – vissa är ihopträngda och önskar att de inte vore det, andra är ensamma och i desperat behov av sällskap, nästan alla lider på ett eller annat sätt. Så var snälla.”

Han svarar sina kritiker med att konstatera att alla har tillåtelse att åka hem, vilket är vad han har gjort. Gaiman betalar skatt i Storbritannien och har rösträtt i Skottland, skriver han.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL