ANNONS

Fredrica Isenborg debuterar med två barnböcker om mat

Fredrica Isenborg. Foto: Kajsa Göransson

Under 25 år har jag arbetat med barn, framför allt de yngsta, på förskolor. Under de senaste åren möter jag även barn på andra förskolor genom min teaterföreställning om känslor som jag turnerar med i Stockholm med omnejd. 

Jag har ett förflutet i restaurangbranschen, min man är krögare, och flera andra familjemedlemmar lever och verkar i samma bransch. Så mat, matlagning och att njuta av mat ihop med familj och vänner är en stor del av mitt liv. Det blev då extra roligt när jag ihop med Lotta fick skapa de här två barnböckerna om mat. Idén till böckerna hade legat i byrålådan ihop med en mängd andra texter och delar av bokprojekt. När jag skriver ger det mig både avkoppling och massor av energi. 

Jag hoppas att böckerna ska inspirera de yngsta barnen till språkutveckling och att med alla sina sinnen upptäcka olika råvaror.

Matens färger

Matens färger

Vilken färg har tomaten, gurkan och bananen? Njut av plommonlila, rödbetsröd och päronbrun. Här får de yngsta läsarna utforska matens alla färger med hjälp av Lotta Kühlhorns former, mönster och fantastiska bilder.
En bok i tålig kartong för de yngsta läsarna.

Läs mer »
Mat, mat, mat

Mat, mat, mat

Vad blir det för mat idag? Öppna kylskåpet så får du se. Med en liten människas blick får vi följa med på ett matäventyr som väcker lust och tankar kring former, färger, konsistenser och smak. För mat är ju mer än en smak i munnen. Hur känns spagetti och hur smakar citronen? Och vad händer med det hårda kalla ägget när äggskalet krossas?

Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL