ANNONS

Axel Åhman debuterar med tragikomisk novellsamling

Axel Åhman. Foto: Erik Åhman

Jag har en bakgrund inom humor, så det komiska ligger alltid nära, men i mina noveller får det roliga dela spaltutrymme med det sorgliga. Tragikomiska berättelser har alltid lockat mig och novellen visade sig vara ett ypperligt format för det.

Mina noveller handlar om män som försöker göra rätt och vara på rätt sätt. En ung man får chansen att skjuta sin första älg, ett byaoriginal drömmer om att kunna fatta egna beslut och en kille köper en gravsten för semesterkassan. En ensam pojke vill bara ha en vän och en pappa kan inte tala med sin släkting.

Novellsamlingen Klein handlar om att vara man, om att växa upp och möta krav. Egnas och andras. Äkta och inbillade. Berättelserna skildrar ögonblick som formar människor, situationer då vi inte förstår vår egen dumhet eller balanserar på misslyckandets brant. 

Klein

Klein

Den här komber do att behöv, sa pappa och räckte över en silverfärgad verktygsback.  Hans ögon sa inget om hur väl han trodde att jag skulle använda den, eller till vad. Men värmen i blicken sa att han litade på att jag skulle lista ut det när jag var tvungen.

Det är svårt att växa upp. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL