ANNONS

Adlibris ser ökad försäljning av böcker under coronakrisen

Adlibris ser en ökad försäljning de senaste veckorna. En av storsäljarna är "Lär dig skriva! Ord och meningar" av Jan Magnusson. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Den senaste veckan har e-handelsföretaget Adlibris försäljning stigit kraftigt. Efterfrågan på främst böcker har ökat och det är sannolikt en följd av utvecklingen av det nya coronaviruset.

”Vi kan se en ökning i försäljningen i Sverige med 20 procent under de senaste två veckorna jämfört med samma period under föregående år. I Norge ökade försäljningen med 40 procent, där bland annat skolor och förskolor har stängt”, uppger företaget för TT.

ANNONS

Barnböcker, deckare, pussel med fler än 1 000 bitar samt kokböcker efterfrågas mycket. Mest säljer Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson samt Baka i långpanna deluxe av Frida Skattberg. På barnsidan säljer Musse & Helium: Jakten på guldosten av Camilla Brinck och Lär dig skriva! Ord och meningar av Jan Magnusson allra bäst.

Boktuggs kommentar: Förutom bakboken är det reatitlar som listas bland bästsäljarna.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se