David Lagercrantz nya trilogi såld till 20 länder

Författaren David Lagercrantz har skrivit den sjätte och sista (?) delen i Millenniumserien som släpps den 22 augusti 2019. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Hösten 2021 kommer den första boken av tre i Rekke-serien, David Lagercrantz nya projekt. Den är redan såld till 20 länder.

David Lagercrantz har lagt Millennium-serien bakom sig efter att ha skrivit bok 4-6. Nu skriver han vad som beskrivs som ”en modern Sherlock Holmes-saga där en ung polis, uppväxt i ett tufft område, möter en äldre professor specialiserad på psykologi och förhörsteknik. De två är väldigt olika och ser världen på olika sätt. Hennes svaghet: en yngre kriminell bror. Hans svaghet: en depression som hotar att övermanna honom”.

Nu är det klart att de engelska rättigheterna sålts till tre olika förlag: Knopf (USA), PRH (Canada) och MacLehose (UK) där det sistnämnda förlaget är en del av Hachette UK.

– Vi har alltid hoppats att David Lagercrantz skulle vända sig till sina egna historier efter uppföljarna i Millennium-serien. Hans remarkabla autobiografi om Zlatan, hans briljanta roman om Alan Turings död liksom åren som kriminalreporter på Expressen, har alltid övertygat oss om att hans egna polisutredningar skulle bli exceptionella. Tillsammans med våra nordamerikanska partners är vi stolta och glada över att kunna publicera denna trilogi, säger förläggaren Christopher MacLehose till Bookbrunch.

– Jag ser fram emot att ge liv åt mina två nya karaktärer som jag har utvecklat ett tag, ända sedan mina tidiga år som kriminalreporter. Och att få arbeta med MacLehose Press/Quercus, Knopf US och Penguin Canada ännu en gång känns helt rätt för min serie, säger David Lagercrantz till Bookbrunch.

Den första boken i serien släpps i augusti/september 2021.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL