ANNONS

David Lagercrantz nya trilogi såld till 20 länder

Författaren David Lagercrantz har skrivit den sjätte och sista (?) delen i Millenniumserien som släpps den 22 augusti 2019. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Hösten 2021 kommer den första boken av tre i Rekke-serien, David Lagercrantz nya projekt. Den är redan såld till 20 länder.

David Lagercrantz har lagt Millennium-serien bakom sig efter att ha skrivit bok 4-6. Nu skriver han vad som beskrivs som ”en modern Sherlock Holmes-saga där en ung polis, uppväxt i ett tufft område, möter en äldre professor specialiserad på psykologi och förhörsteknik. De två är väldigt olika och ser världen på olika sätt. Hennes svaghet: en yngre kriminell bror. Hans svaghet: en depression som hotar att övermanna honom”.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Nu är det klart att de engelska rättigheterna sålts till tre olika förlag: Knopf (USA), PRH (Canada) och MacLehose (UK) där det sistnämnda förlaget är en del av Hachette UK.

– Vi har alltid hoppats att David Lagercrantz skulle vända sig till sina egna historier efter uppföljarna i Millennium-serien. Hans remarkabla autobiografi om Zlatan, hans briljanta roman om Alan Turings död liksom åren som kriminalreporter på Expressen, har alltid övertygat oss om att hans egna polisutredningar skulle bli exceptionella. Tillsammans med våra nordamerikanska partners är vi stolta och glada över att kunna publicera denna trilogi, säger förläggaren Christopher MacLehose till Bookbrunch.

– Jag ser fram emot att ge liv åt mina två nya karaktärer som jag har utvecklat ett tag, ända sedan mina tidiga år som kriminalreporter. Och att få arbeta med MacLehose Press/Quercus, Knopf US och Penguin Canada ännu en gång känns helt rätt för min serie, säger David Lagercrantz till Bookbrunch.

Den första boken i serien släpps i augusti/september 2021.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se