Skänkes: Birgitta Dahls bibliotek med 15 000 böcker

Birgitta Dahl läser minst en timme varje dag och har använt poesi till sina tal. Arkivbild: Henrik Montgomery / TT.

Över 15 000 böcker trängs på bokhyllorna hemma hos före detta talmannen Birgitta Dahl. Efter femtio års samlande har hela hennes hem på sju rum och kök förvandlats till ett bibliotek berättar hon för SVT:s ”Babel”.

– Det finns ingen väggyta kvar att ställa fler bokhyllor, säger hon.

Nu känner hon att det är dags att hitta ett nytt hem till sin stora samling och söker därför någon, kanske en skola eller en institution, som vill bevara böckerna.

– Jag har funderat mycket på vad som ska hända med våra böcker när jag dör. Jag skulle inte vilja att de skingrades för vinden eller eldades upp på en soptipp, säger hon i programmet som sänds den 1 mars.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter