ANNONS

Skänkes: Birgitta Dahls bibliotek med 15 000 böcker

Birgitta Dahl läser minst en timme varje dag och har använt poesi till sina tal. Arkivbild: Henrik Montgomery / TT.

Över 15 000 böcker trängs på bokhyllorna hemma hos före detta talmannen Birgitta Dahl. Efter femtio års samlande har hela hennes hem på sju rum och kök förvandlats till ett bibliotek berättar hon för SVT:s ”Babel”.

– Det finns ingen väggyta kvar att ställa fler bokhyllor, säger hon.

Nu känner hon att det är dags att hitta ett nytt hem till sin stora samling och söker därför någon, kanske en skola eller en institution, som vill bevara böckerna.

– Jag har funderat mycket på vad som ska hända med våra böcker när jag dör. Jag skulle inte vilja att de skingrades för vinden eller eldades upp på en soptipp, säger hon i programmet som sänds den 1 mars.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se