ANNONS

Hilary Mantels trilogifinal hyllas av kritiker – kommer på svenska i höst

Hilary Mantel hyllas för den avslutande delen i trilogin om Thomas Cromwell. Arkivbild: Henrik Montgomery/ TT.

”Ett mästerverk”, ”Förtjänar den ännu ett Booker-pris? Ja, det gör den”. Kritikerna som har fått förhandsläsa Hilary Mantels sista bok i trilogin om Thomas Cromwell verkar hyfsat eniga – och de är lyriska, enligt en sammanställning av BBC. Boken släpps på svenska i höst.

– Weyler förlag ger ut boken på svenska i höst och det är redan klart att Hilary Mantel kommer att besöka Sverige då, säger Richard Herold, publicistisk chef på Natur & Kultur som äger Weyler Förlag sedan 2015, till Boktugg.

The Mirror and the Light, som följer upp Wolf hall (2009) och För in de döda (2012) avslutar berättelsen om mannen som föddes som son till en smed och som tog sig upp till samhällets toppskick och blev kung Henrik VIII:s rådgivare.

Den sista boken startar med Anne Boleyns avrättning 1536 och avslutas med Cromwells egen avrättning fyra år senare.

ANNONS

Enligt The Standards kritiker består Mantels remarkabla bedrift i att hon har lyckats ta en av ”de största skitstövlarna i den brittiska historien” och göra honom till ”en levande, sympatisk, nästan beundransvärd mänsklig varelse”.

The Mirror and the Light släpps i Storbritannien den 5 mars.

Text: TT/Boktugg

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL