Dan Brown skriver barnbok med tillhörande musik

Författaren Dan Brown. Foto: Claudio Storza

Bästsäljande författaren Dan Brown släpper bilderboken Vilda djurens orkester, ett musikaliskt äventyr på vers – med klassisk musik komponerad av honom själv.

Dan Brown är känd för sina internationella bästsäljare Da Vinci-koden, Inferno, Änglar och demoner och Den förlorade symbolen och skriver enligt uppgift på en ny Langdon-roman.

När han nu debuterar som barnboksförfattare sker det i kombination med egenkomponerad klassisk musik. Wild Symphony (Vilda djurens orkester) är en bilderbok där varje uppslag innehåller musik, som ska kunna höras genom QR-koder i illustrationerna och en interaktiv smartphone-app.

Det engelska omslaget till Dan Browns nya bok som släpps samtidigt i flera länder, däribland Sverige, den 1 september 2020.

Vilda djurens orkester är illustrerad av Susan Batori och släpps den 1 september 2020 världen över, på svenska av Bonnier Carlsen. Bilderboken handlar om Maestro Mus som reser runt och hälsar på andra djur. Den passar både för högläsning för yngre barn och för äldre barn att läsa själva.

Det är första gången Dan Brown släpper egenskriven musik. På albumet, som släpps samtidigt som boken och med samma titel, framförs musiken av Zagreb Festival Orchestra i Kroatien. Det planeras även för Wild Symphony-konserter runtom i världen.

(Via Bookseller.)

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,