Författaren Dan Brown. Foto: Claudio Storza

Dan Brown skriver barnbok med tillhörande musik

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bästsäljande författaren Dan Brown släpper bilderboken Vilda djurens orkester, ett musikaliskt äventyr på vers – med klassisk musik komponerad av honom själv.

Dan Brown är känd för sina internationella bästsäljare Da Vinci-koden, Inferno, Änglar och demoner och Den förlorade symbolen och skriver enligt uppgift på en ny Langdon-roman.

När han nu debuterar som barnboksförfattare sker det i kombination med egenkomponerad klassisk musik. Wild Symphony (Vilda djurens orkester) är en bilderbok där varje uppslag innehåller musik, som ska kunna höras genom QR-koder i illustrationerna och en interaktiv smartphone-app.

Det engelska omslaget till Dan Browns nya bok som släpps samtidigt i flera länder, däribland Sverige, den 1 september 2020.

Vilda djurens orkester är illustrerad av Susan Batori och släpps den 1 september 2020 världen över, på svenska av Bonnier Carlsen. Bilderboken handlar om Maestro Mus som reser runt och hälsar på andra djur. Den passar både för högläsning för yngre barn och för äldre barn att läsa själva.

Det är första gången Dan Brown släpper egenskriven musik. På albumet, som släpps samtidigt som boken och med samma titel, framförs musiken av Zagreb Festival Orchestra i Kroatien. Det planeras även för Wild Symphony-konserter runtom i världen.

(Via Bookseller.)

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.