ANNONS

Inga svenska vinnare vid BolognaRagazzi Awards 2020

Några av vinnarböckerna vid BolognaRagazzi Awards 2020. I bakgrunden (foto: iStock) San Stefano-torget i Bologna.

Det blev inga svenska vinnare när BolognaRagazzi Awards fördelade sina priser. Frågan är om vi får se några av dessa böcker på svenska.

Barnboksmässan i Bologna (30 mars–2 april) närmar sig. Nu har 32 böcker från 12 länder belönats med priser i den 54:e upplagan av BolognaRagazzi Awards. Hela 1888 böcker från 41 länder skickades in till jurygrupperna.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

I fiction-klassen vann tyska Meine liebsten Dinge müssen mit av Sepideh Sarihi (text) och Julie Völk (bild) och i non-fiction den italienska Marie Curie. Nel paese della scienza av Irène Cohen-Janca (text) och Claudia Palmarucci (bild).

Priser delades ut i en rad klasser, men vi kan även nämna New Horizons som ges till en särskilt innovativ bok. I år gick den till Lullaby for grandmother av Iwona Chmielewska (BIR Publishing, Sydkorea) en bok juryn beskriver som ”ett visuellt mästerverk för hur den berättar en farmors liv genom en samling broderade tyger”.

Läs mer om alla vinnarna på Bolognamässans hemsida.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se