ANNONS

Patrik Hadenius ny förlagschef på Norstedts efter Eva Gedin

Eva Gedin, VD Norstedts förlagsgrupp välkomnar Norstedts nya förlagschef Patrik Hadenius. Foto: Kajsa-Göransson.

Det blir Patrik Hadenius som får jobbet som ny förlagschef på Norstedts. Han kommer närmast från en roll som vd för Utgivarna och har lång erfarenhet av mediebranschen. 

– Norstedts har förändrats med flera förvärv, framväxten av ljudböcker och nya konsumentbeteenden. Bokmarknaden är i omställning och en förlagschef måste ha både analysförmåga och engagemang för att förlaget ska ta rätt strategiska beslut. Med Patrik Hadenius får vi en chef med helt rätt egenskaper, säger Eva Gedin som lämnade förlagschefsrollen och tog över som vd på Norstedts Förlagsgrupp efter Otto Sjöberg vid årsskiftet, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Patrik Hadenius är språkvetare och har varit chefredaktör för Forskning & Framsteg, Modern Psykologi och Språktidningen, som han grundade 2007. Hadenius kommer närmast från en roll som vd på Utgivarna. 

– Det är en omvälvande tid och därför är det spännande att få jobba på ett förlag som Norstedts som har framtidstro, traditioner och fantastiska författare. Nu ser jag fram emot att börja jobba ihop med mina nya kollegor, säger Patrik Hadenius, ny förlagschef på Norstedts, i samma pressmeddelande. 

Patrik Hadenius tillträder tjänsten som förlagschef den 1 april 2020.

Sedan i höstas är Patrik Hadenius även styrelseordförande för Svensk Bokhandel AB (som ägs av Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen och ger ut tidningen med samma namn), där han efterträdde Mats Ahlström.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se