fbpx

Patrik Hadenius ny förlagschef på Norstedts efter Eva Gedin

Eva Gedin, VD Norstedts förlagsgrupp välkomnar Norstedts nya förlagschef Patrik Hadenius. Foto: Kajsa-Göransson.

Det blir Patrik Hadenius som får jobbet som ny förlagschef på Norstedts. Han kommer närmast från en roll som vd för Utgivarna och har lång erfarenhet av mediebranschen. 

– Norstedts har förändrats med flera förvärv, framväxten av ljudböcker och nya konsumentbeteenden. Bokmarknaden är i omställning och en förlagschef måste ha både analysförmåga och engagemang för att förlaget ska ta rätt strategiska beslut. Med Patrik Hadenius får vi en chef med helt rätt egenskaper, säger Eva Gedin som lämnade förlagschefsrollen och tog över som vd på Norstedts Förlagsgrupp efter Otto Sjöberg vid årsskiftet, i ett pressmeddelande.

Patrik Hadenius är språkvetare och har varit chefredaktör för Forskning & Framsteg, Modern Psykologi och Språktidningen, som han grundade 2007. Hadenius kommer närmast från en roll som vd på Utgivarna. 

ANNONS

– Det är en omvälvande tid och därför är det spännande att få jobba på ett förlag som Norstedts som har framtidstro, traditioner och fantastiska författare. Nu ser jag fram emot att börja jobba ihop med mina nya kollegor, säger Patrik Hadenius, ny förlagschef på Norstedts, i samma pressmeddelande. 

Patrik Hadenius tillträder tjänsten som förlagschef den 1 april 2020.

Sedan i höstas är Patrik Hadenius även styrelseordförande för Svensk Bokhandel AB (som ägs av Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen och ger ut tidningen med samma namn), där han efterträdde Mats Ahlström.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny