ANNONS

Podcasts och ljudböcker ökar – musiklyssnande minskar i USA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En undersökning från Edison Research och NPR av den amerikanska marknaden för ”spoken word audio” (vilket inkluderar ljudböcker, podcasts och i viss mån radioprogram) visar att 121 miljon amerikaner lyssnar varje dag – en ökning med 16 miljoner jämfört med 2014 eller +20 procent. Allra mest ökar det bland unga (13-34 år) som nu ägnar 19 procent av sin lyssningstid åt spoken word audio. Tiden som ägnas åt spoken word har ökat med 20 procent – samtidigt som musiklyssnandet minskat med 5 procent. Inte konstigt att Spotify satsar på podcasts eller hur? (via Radio Ink)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL