ANNONS

Paulo Coelho raderade Kobe Bryants barnbok

Paulo Coelho har skrivit bästsäljare som "Alkemisten" (Arkivbild: Boris Heger/AP/TT). Kobe Bryant blev 41 år gammal (Arkivbild: Matt Rourke/AP/TT).

Den kände brasilianske författaren Paulo Coelho har raderat ett utkast till en barnbok som han och Kobe Bryant skrev tillsammans, rapporterar flera medier.

När det stod klart att den legendariske basketspelaren hade dött i en helikopterkrasch twittrade Coelho att han tar bort manuskriptet. Han bifogade en skärmdump från en konversation i somras när de kom överens om att skriva boken.

– Jag raderade den eftersom det inte skulle vara vettigt att publicera den utan honom. Det skulle varken tillföra honom eller hans familj något relevant, säger han till nyhetsbyrån AP.

Enligt Coelho var meningen med boken att inspirera barn från fattiga förhållanden till att övervinna motgångar med hjälp av idrott.

Kobe Bryant, hans 13 år gamla dotter Gianna och ytterligare sju passagerare omkom i olyckan, som inträffade i Kalifornien i söndags.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter