Paulo Coelho raderade Kobe Bryants barnbok

Paulo Coelho har skrivit bästsäljare som "Alkemisten" (Arkivbild: Boris Heger/AP/TT). Kobe Bryant blev 41 år gammal (Arkivbild: Matt Rourke/AP/TT).

Den kände brasilianske författaren Paulo Coelho har raderat ett utkast till en barnbok som han och Kobe Bryant skrev tillsammans, rapporterar flera medier.

När det stod klart att den legendariske basketspelaren hade dött i en helikopterkrasch twittrade Coelho att han tar bort manuskriptet. Han bifogade en skärmdump från en konversation i somras när de kom överens om att skriva boken.

– Jag raderade den eftersom det inte skulle vara vettigt att publicera den utan honom. Det skulle varken tillföra honom eller hans familj något relevant, säger han till nyhetsbyrån AP.

Enligt Coelho var meningen med boken att inspirera barn från fattiga förhållanden till att övervinna motgångar med hjälp av idrott.

Kobe Bryant, hans 13 år gamla dotter Gianna och ytterligare sju passagerare omkom i olyckan, som inträffade i Kalifornien i söndags.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL