fbpx

Margaret Atwood ger ut poesi igen

Margaret Atwood. Arkivbild: Alastair Grant/AP/TT.

Den kanadensiska författaren Margaret Atwood ska ge ut sin första diktsamling på över ett decennium, skriver The Guardian.

Boken heter ”Dearly” och utforskar ämnen som ”frånvaro och avslut, åldrande och retrospektion” och ska bland annat befolkas av varulvar, utomjordingar och sirener, enligt förlaget.

”Dearly” ges ut i november och blir den 80-åriga författarens första diktsamling sedan ”Dörren” från 2007.

ANNONS

Margaret Atwood var poet innan hon började skriva prosa, och hon debuterade i början av 1960-talet. Hennes senaste bok är förra årets roman Gileads döttrar – uppföljaren till Tjänarinnans berättelse, som ligger till grund för tv-serien ”Handmaid’s tale”.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny