Nu öppnar anmälan till Augustpriset 2020

Pristagare Augustpriset 2019. Från vänster: Emma-Karin Rehnman (vinnare i Lilla Augustpriset), Patrik Svensson (fackbok), Oskar Kroon (barnbok), Marit Kapla (skönlitteratur). Foto: Sören Andersson.

Anmälan till 2020 års Augustpris har öppnat. Alla svenska bokförlag får anmäla sina böcker till de tre olika kategorierna.

”Anmäl böcker som utkommit under hösten (tidigast den 21 oktober 2019) och därefter. Anmäl också gärna titlar som kommer ut senare under året nu, och skicka sedan in dem successivt i den takt de kommer ut. Det är viktigt att böckerna skickas in så tidigt som möjligt, det gör att juryns arbete fördelas jämnare under året”, skriver Augustpriset i ett utskick.

Alla böcker ska skickas in i fem exemplar (såvida de inte enbart finns i digitalt format). Anmälningsavgiften är 1100 kronor per titel. Den första deadline är torsdag 26 mars, men det finns fler datum att hålla koll på. På Augustprisets hemsida finns tydliga instruktioner.

Vilka böcker får anmälas?

  • Boken ska vara skriven på svenska språket. Boken får alltså inte vara en översättning. Bokens originalspråk ska vara svenska.
  • Boken ska vara en originalutgåva oavsett format, innehållet får alltså inte tidigare ha varit publicerat i bokform.
  • För att få delta i Augustpriset 2020 får boken tidigast vara utgiven 21 oktober 2019 och senast 18 oktober 2020. Boken måste finnas i handeln senast vecka 43, 2020.

Vinnare av Augustpriset 2019 blev Osebol av Marit Kapla (Årets svenska skönlitterära bok), Ålevangeliet. Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson (Årets svenska fackbok) och Vänta på vind av Oskar Kroon (Årets svenska barn- och ungdomsbok).

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.