fbpx

Kristina Ohlsson ger ut ny deckarserie på Forum

Kristina Ohlsson. Foto: Thron Ullberg

Författaren Kristina Ohlsson byter Piratförlaget mot Bonniers. Hösten 2020 släpps hennes nya deckarserie på Bokförlaget Forum.

Kristina Ohlsson debuterade 2009 med Askungar, den första delen i deckarserien om Fredrika Bergman, och har sedan dess utkommit med ett 20-tal kriminalromaner och barnböcker på Piratförlaget och Lilla Piratförlaget. 

Nu skriver hon på en ny deckarserie som utspelar sig i Bohuslän. Den kommer att ges ut av Bokförlaget Forum med start senhösten 2020.

ANNONS

– Efter många framgångsrika år med Piratförlaget kom jag till en punkt då det blev dags att gå vidare. Det känns enormt roligt att ta min nya serie till ett kraftpaket som Bokförlaget Forum och det team av erkänt skickliga personer jag kommer att arbeta med där, säger Kristina Ohlsson i ett pressmeddelande.

Titel eller serienamn är ännu inte offentliggjort, men enligt pressmeddelandet ska serien genomsyras av ”mord, relationer och atmosfäriska miljöer”.

– Vi är ödmjuka, lite pirriga och enormt stolta över att ha fått förtroendet. Kristina är ett av de finaste deckarförfattarskap vi har i det här landet, vårt mål är givetvis att ta det vidare mot nya höjder, säger Adam Dahlin, litterär chef på Ester Bonnier (där Forum ingår som ett imprint).

Redan i augusti 2019 meddelades att Kristina bytte förlag för sina barnböcker från Lilla Piratförlaget till Bonnier Carlsen där Mysteriet på Ödeborgen kom ut i december.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny