ANNONS

Kristina Ohlsson ger ut ny deckarserie på Forum

Kristina Ohlsson. Foto: Thron Ullberg

Författaren Kristina Ohlsson byter Piratförlaget mot Bonniers. Hösten 2020 släpps hennes nya deckarserie på Bokförlaget Forum.

Kristina Ohlsson debuterade 2009 med Askungar, den första delen i deckarserien om Fredrika Bergman, och har sedan dess utkommit med ett 20-tal kriminalromaner och barnböcker på Piratförlaget och Lilla Piratförlaget. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Nu skriver hon på en ny deckarserie som utspelar sig i Bohuslän. Den kommer att ges ut av Bokförlaget Forum med start senhösten 2020.

– Efter många framgångsrika år med Piratförlaget kom jag till en punkt då det blev dags att gå vidare. Det känns enormt roligt att ta min nya serie till ett kraftpaket som Bokförlaget Forum och det team av erkänt skickliga personer jag kommer att arbeta med där, säger Kristina Ohlsson i ett pressmeddelande.

Titel eller serienamn är ännu inte offentliggjort, men enligt pressmeddelandet ska serien genomsyras av ”mord, relationer och atmosfäriska miljöer”.

– Vi är ödmjuka, lite pirriga och enormt stolta över att ha fått förtroendet. Kristina är ett av de finaste deckarförfattarskap vi har i det här landet, vårt mål är givetvis att ta det vidare mot nya höjder, säger Adam Dahlin, litterär chef på Ester Bonnier (där Forum ingår som ett imprint).

ANNONS

Redan i augusti 2019 meddelades att Kristina bytte förlag för sina barnböcker från Lilla Piratförlaget till Bonnier Carlsen där Mysteriet på Ödeborgen kom ut i december.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se