ANNONS

Kristina Ohlsson ger ut ny deckarserie på Forum

Kristina Ohlsson. Foto: Thron Ullberg

Författaren Kristina Ohlsson byter Piratförlaget mot Bonniers. Hösten 2020 släpps hennes nya deckarserie på Bokförlaget Forum.

Kristina Ohlsson debuterade 2009 med Askungar, den första delen i deckarserien om Fredrika Bergman, och har sedan dess utkommit med ett 20-tal kriminalromaner och barnböcker på Piratförlaget och Lilla Piratförlaget. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Nu skriver hon på en ny deckarserie som utspelar sig i Bohuslän. Den kommer att ges ut av Bokförlaget Forum med start senhösten 2020.

– Efter många framgångsrika år med Piratförlaget kom jag till en punkt då det blev dags att gå vidare. Det känns enormt roligt att ta min nya serie till ett kraftpaket som Bokförlaget Forum och det team av erkänt skickliga personer jag kommer att arbeta med där, säger Kristina Ohlsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Titel eller serienamn är ännu inte offentliggjort, men enligt pressmeddelandet ska serien genomsyras av ”mord, relationer och atmosfäriska miljöer”.

– Vi är ödmjuka, lite pirriga och enormt stolta över att ha fått förtroendet. Kristina är ett av de finaste deckarförfattarskap vi har i det här landet, vårt mål är givetvis att ta det vidare mot nya höjder, säger Adam Dahlin, litterär chef på Ester Bonnier (där Forum ingår som ett imprint).

Redan i augusti 2019 meddelades att Kristina bytte förlag för sina barnböcker från Lilla Piratförlaget till Bonnier Carlsen där Mysteriet på Ödeborgen kom ut i december.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se