fbpx

Henrik Lindvall blir förläggare på Bokfabriken

Henrik Lindvall, ny förläggare på Bokfabriken. Foto: Linda Alfvegren

Bokfabriken öppnar i Stockholm och nu är den första rekryteringen på plats: Henrik Lindvall, med bakgrund från Norstedts och Storytel.

Henrik Lindvall kommer närmast från Storytel där han varit ansvarig för globala rättigheter. Dessförinnan var Henrik Lindvall vd på agenturen Partners in Stories, dit han kom från Norstedts, där han bland annat tog succén Fifty Shades of Grey till Sverige.

– Vår ambition med det här är att komma närmare branschen i Stockholm. Med Henriks nätverk kan vi bygga vidare på fabriken och ta nästa steg. Henrik Lindvall har varit ett namn som dykt upp på många ställen som en driven, duktig förläggare och det kändes helt rätt när vi sågs, säger Lasse Brahme, vd för Bokfabriken, i ett pressmeddelande.

Henrik Lindvall återvänder nu till förläggarrollen.

ANNONS

– Det blir samma linje som Bokfabriken alltid varit inne på, kommersiell underhållningslitteratur med hög kvalitet. Men utgivningen är ganska bred och det blir säkert andra titlar också, kanske sakprosa om vi hittar något intressant, säger han i pressmeddelandet.

Förra året tog sig Bokfabriken in på topp-tio-listan över de största allmänförlagen i Sverige och i höstas kom nyheten att förlaget öppnar i Stockholm.

– Förlaget växer och vi har visat att vi kan bygga stora författarskap. Det är något vi vill fortsätta med och då är det naturligt att ha en skicklig förläggare i Stockholm som kan jobba tätt med författare och agenter. På sikt är tanken att Henrik ska bygga ett team runt sig, säger Erik Johansson, förlagschef på Bokfabriken. 


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny