ANNONS

Henrik Lindvall blir förläggare på Bokfabriken

Henrik Lindvall, ny förläggare på Bokfabriken. Foto: Linda Alfvegren

Bokfabriken öppnar i Stockholm och nu är den första rekryteringen på plats: Henrik Lindvall, med bakgrund från Norstedts och Storytel.

Henrik Lindvall kommer närmast från Storytel där han varit ansvarig för globala rättigheter. Dessförinnan var Henrik Lindvall vd på agenturen Partners in Stories, dit han kom från Norstedts, där han bland annat tog succén Fifty Shades of Grey till Sverige.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Vår ambition med det här är att komma närmare branschen i Stockholm. Med Henriks nätverk kan vi bygga vidare på fabriken och ta nästa steg. Henrik Lindvall har varit ett namn som dykt upp på många ställen som en driven, duktig förläggare och det kändes helt rätt när vi sågs, säger Lasse Brahme, vd för Bokfabriken, i ett pressmeddelande.

Henrik Lindvall återvänder nu till förläggarrollen.

– Det blir samma linje som Bokfabriken alltid varit inne på, kommersiell underhållningslitteratur med hög kvalitet. Men utgivningen är ganska bred och det blir säkert andra titlar också, kanske sakprosa om vi hittar något intressant, säger han i pressmeddelandet.

Förra året tog sig Bokfabriken in på topp-tio-listan över de största allmänförlagen i Sverige och i höstas kom nyheten att förlaget öppnar i Stockholm.

ANNONS

– Förlaget växer och vi har visat att vi kan bygga stora författarskap. Det är något vi vill fortsätta med och då är det naturligt att ha en skicklig förläggare i Stockholm som kan jobba tätt med författare och agenter. På sikt är tanken att Henrik ska bygga ett team runt sig, säger Erik Johansson, förlagschef på Bokfabriken. 


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se