Lisbeth Nordin. Foto: Privat

Lisbeth Nordin debuterar med äventyrlig kapitelbok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag växte upp med tre syskon i Vingåker, i Södermanland, men bor numera i Årsta. Förutom författare är jag bildkonstnär. Jag älskar pennor av olika slag och samlar på reservoarpennor, men saknar en riktig skrivfjäder.

Jag samlar dessutom på roliga och intressanta ord och då jag hörde ordet pippistrello, det italienska ordet för fladdermus, lade jag det genast i en särskild samlarlåda i min hjärna. När jag sen gick Linnéuniversitetets kurs ”Att skriva barnlitteratur” kunde jag behändigt plocka fram en italiensk fladdermus till den text som nu blir min debut.  

Jag skriver för att jag tycker om att skriva. En barnbok gärna får ta upp svåra ämnen, men den får aldrig lämna ungarna i sticket, som Astrid Lindgren sagt. En bra barnbok tränar fantasi och tänkande, den ger redskap och språk. En bra barnbok behöver inte ens ta upp svåra ämnen, den kan vara en alldeles egen och underbar tillflykt.

Laura och Storbokens gåta : det första äventyret

Laura och Storbokens gåta : det första äventyret

Det är sommarlov i den lilla staden Skogsbrynet. Men Lauras kamrater vill varken träffas eller leka. Det är som att de glömt något. Som att något fattas. Men vad? För att lösa gåtan anlitar Laura en skicklig detektiv, herr Pippidrello, en fladdermus från staden Neapel. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL