Lisbeth Nordin debuterar med äventyrlig kapitelbok

Lisbeth Nordin. Foto: Privat

Jag växte upp med tre syskon i Vingåker, i Södermanland, men bor numera i Årsta. Förutom författare är jag bildkonstnär. Jag älskar pennor av olika slag och samlar på reservoarpennor, men saknar en riktig skrivfjäder.

Jag samlar dessutom på roliga och intressanta ord och då jag hörde ordet pippistrello, det italienska ordet för fladdermus, lade jag det genast i en särskild samlarlåda i min hjärna. När jag sen gick Linnéuniversitetets kurs ”Att skriva barnlitteratur” kunde jag behändigt plocka fram en italiensk fladdermus till den text som nu blir min debut.  

Jag skriver för att jag tycker om att skriva. En barnbok gärna får ta upp svåra ämnen, men den får aldrig lämna ungarna i sticket, som Astrid Lindgren sagt. En bra barnbok tränar fantasi och tänkande, den ger redskap och språk. En bra barnbok behöver inte ens ta upp svåra ämnen, den kan vara en alldeles egen och underbar tillflykt.

Laura och Storbokens gåta : det första äventyret

Laura och Storbokens gåta : det första äventyret

Det är sommarlov i den lilla staden Skogsbrynet. Men Lauras kamrater vill varken träffas eller leka. Det är som att de glömt något. Som att något fattas. Men vad? För att lösa gåtan anlitar Laura en skicklig detektiv, herr Pippidrello, en fladdermus från staden Neapel. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,