ANNONS

Bengt Ericsson debuterar med dokumentärroman

Bengt Ericsson. Foto: Privat

Jag har tidigare, i mer än trettio år, arbetat med internationell TV-produktion för Röda Korset i Genève och som producent och teknisk redaktör på Sveriges Television. I samband med ett eget filmprojekt för några år sedan snubblade jag över en märklig man, slottsherre, mecenat och storviltjägare i början av förra seklet. Under researcharbetet fann jag också ett utpressningsliknande avtal. Omständigheterna kring avtalet och vilka de inblandade personerna var, gjorde att jag inte kunde släppa historien. Jag bestämde mig för att skriva en bok.

I skuggan av Agnes, utspelar sig i en förfluten tid, i Stockholm, Berlin, Nairobi och annorstädes. Det är en historia som tar sin början en tid när kvinnor varken fått rösträtt, eller ens tilläts råda över sina egna liv. Den handlar också om vänfasta handslag i kungliga salar, ett världsberömt författarskap och om överdåd och armod i spåren av släkten Nobel. Det är en historia om girighet, svek, ondska och en livslögn.

I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn.

I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn.

I skuggan av Agnes, är en dokumentärroman som utspelar sig i en förfluten tid, i Stockholm, Berlin, Nairobi och annorstädes. Det som berättas i boken har inträffat i verkligheten. Det är historien om flickan med hermelinboan, den sinnliga blicken och det skälmska leendet. Hon som klippte av sig håret och försvann, in i sin egen värld. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Stäng meny