ANNONS

Ellinor Wessel debuterar med ekobrottsthriller

Ellinor Wessel. Foto: Andy Petersel

Ekobrottsromaner fascinerade mig långt mer än frågan om vad jag skulle arbeta med efter avslutade ekonomistudier. Fick det mig att inse att jag borde skriva? Naturligtvis inte, då jag ännu inte bar på en historia att berätta.

Jag tog en magister i finansiering från Lunds Universitet och jobbade ett par slitsamma år på ett managementkonsultbolag. En dag blev jag tillfrågad att delta i ett projekt för en tysk premiumbilstillverkare. Kort därefter fick jag fast anställning inom bilindustrin. Det var då han korsade min väg, han var en känd bilhandlare – och gentleman. Plötsligt stod dörren till min drömvärld på vid gavel.

När jag var föräldraledig passade jag på att skriva ner den berättelse som hade tagit form i mitt huvud. Resultatet är Farliga affärer, som handlar om alla mina besattheter: pengar, makt, kärlek, bilar och ekobrott. Välkommen att besöka denna värld som finns närmre än du kanske tror.

Farliga affärer

Farliga affärer

En svensk thrillerdebut som ger en inblick i en för många okänd värld: den mytomspunna bilindustrin.

Johan Wagner har allt man kan önska sig: ett framgångsrikt bilhandelsföretag, ett lyxigt hus, en vacker fru och tre barn. När han en dag försvinner uppdagas även en älskarinna i den femton år yngre och drivna Emily Tranchell, anställd som regionchef på Porsche. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter