ANNONS

Barn flyttar böcker till nytt huvudbibliotek

Bibliotekschefen Knut Skansen och kulturborgarrådet Rina Mariann Hansen visar det nya huvudbiblioteket som öppnar den 28 mars. Arkivbild: Ole Berg-Rusten.

Cirka 1 000 norska skolbarn ska hjälpa till att flytta ungdomsböcker till Oslos nya huvudbibliotek i Bjørkvika. Barnen ska tåga längs Karl Johan och hjälpa till att flytta böcker från det gamla biblioteket Hammersborg till det nya Deichman i Bjørkvika.

– Det är 86 år sedan Oslo senast fick ett nytt huvudbibliotek. Det nya bygget har en förväntad livstid på 200 år, samtidigt är det barn och ungdomar som kommer att vara bibliotekets viktigaste användare. Detta önskar vi därför markera, säger bibliotekschefen Knut Skansen till Aftenposten.

Cirka 76 000 barn- och ungdomsböcker kommer att finnas i det nya huvudbiblioteket och av dessa ska cirka 7 000 flyttas av barnen som går i andra till femte klass. Boktåget går torsdag den 16 januari och väl framme i det nya biblioteket blir de mottagna av kronprinsessan Mette-Marit.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se