ANNONS

Overdrive: 326 miljoner digitala biblioteksutlån 2019

Den digitala utlåningen ökar på bibliotek över hela världen, enligt Overdrive. Totalt registrerades 326 miljoner utlån (varav 211 miljoner eböcker och 114 miljoner ljudböcker) under 2019, en ökning med 20 procent jämfört med föregående år, skriver Publishers Weekly. Mest ökade ljudböcker (+30 %). Bland de största biblioteken finns Toronto Public Library (6,6 miljoner lån), Los Angeles (5,9 miljoner) och störst utanför Nordamerika – Singapore (4,2 miljoner). Overdrive fick ny ägare i mellandagarna, investmentbolaget KKR. Hur stor del som utgörs av svenska bibliotek framgår inte.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se