ANNONS

Smashword söker patent för ”presales”

Smashwords Presales är ett nytt verktyg som gör det möjligt för författare att sälja eböcker till sina läsare – före det officiella utgivningsdatumet – exempelvis till prenumeranter på ett nyhetsbrev via en unik länk. Presales (förhandsförsäljning) är inte samma sak som preorders (förhandsbeställningar), skillnaden är att leveransen sker direkt vid köpet. Smashwords har lämnat in en patentansökan men skriver på sin blogg att de inte tänker behålla tekniken för sig själva utan licensiera den till partners – och konkurrenter. (Via TNPS)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »