Lotta Olsson och Emma Adbåge gör bilderbok ihop

Stora och små känslor – det är temat när poeten Lotta Olsson och illustratören Emma Adbåge för första gången gör en bilderbok tillsammans. Duons Ledsen kommer i januari 2020, följd av Glad som ska ges ut året därpå.
”Boken är en undersökning av olika aspekter på känslan ledsen. Hur snabbt den kan dyka upp. Hur det känns i kroppen. Hur det syns utanpå. Hur den låter. Hur den kan stegras eller mildras och kanske till och med kännas ganska bra”, säger Lotta Olsson i ett pressmeddelande.
Boken utspelar sig på en förskola där ett av barnen upptäcker hur en kompis tar hennes älskade gosedjur. Lotta Olsson debuterade 1994 med en uppmärksammad sonettsamling och Emma Adbåge debuterade 2001. 2018 mottog hon Augustpriset för Gropen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,