ANNONS

Högläsning till musik på Stadsteatern våren 2020

Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg. Arkivbild: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

Kulturhuset Stadsteatern satsar i vår på att låta författare och musiker kombinera högläsning med musik. Vårsäsongens program för litteraturscenen innehåller även ett författarbesök av Joyce Carol Oates och samtal om antiken.

Amerikanska Joyce Carol Oates och vietnamesisk-amerikanske Viet Thanh Nguyen är två av författarna som gästar vårsäsongens Internationell författarscen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Samtidigt bjuder Kultursalongen i vår på fördjupande samtal kring bland annat antiken, som har aktualiserats efter Skolverkets beslut att först plocka bort ämnet ur kursplanen för historia i grundskolan och efter kritik sedan lyfta tillbaka det.

Nytt för vårsäsongen är serien Lyssna, lyssna!, där litteraturen och musiken ska mötas på scen. Bland andra medverkar författaren Karin Smirnoff och gitarristen Lucas Brar.

”Nytt decennium, ny akt! 2020 ger vi vår publik Lyssna, lyssna!. Ett program som jag saknat i vårt hus. Luta er tillbaka och njut en timme av högläsning och musikalitet; gestaltat på scen av författaren och musikern i samspel”, säger Ingemar Fasth, konstnärlig ledare på litteraturscenen, i ett pressmeddelande.

Biljetterna till vårens litteraturscen på Kulturhuset Stadsteatern släpps den 2 december.

Fakta: Vårens program i urval

Internationell författarscen inleder våren den 27 januari med ett samtal mellan Andreas Norrman och den Pulitzerprisbelönade vietnamesisk-amerikanske författaren Viet Thanh Nguyen. Vårsäsongen avslutas sedan den 27 maj med ett besök av den amerikanska författaren Joyce Carol Oates.

Klassikersalongen kommer under våren att hålla tre fördjupade samtal om: Tove Jansson och Mirjam Tuominen, novellmästarna James Baldwin och Tennessee Williams, samt antiken.

Den nya serien Lyssna, lyssna! ska kombinera högläsning med musik och har premiär den 20 januari. Under våren medverkar bland andra författaren Karin Smirnoff och gitarristen Lucas Brar.

Bokmåndag på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby är tillbaka i vår, med premiär den 20 januari. Säsongens gäster är Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson, Gina Dirawi och Amat Levin.

Källa: Kulturhuset Stadsteatern

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se