ANNONS

Nina Hemmingsson får Mare Kandre-priset 2019

Nina Hemmingsson är årets Mare Kandre-pristagare. Arkivbild: Pi Frisk/SvD/TT.

Serietecknaren Nina Hemmingsson tilldelas årets Mare Kandre-pris för att hon ”aldrig kompromissar med det ruffa och djupt känsliga tilltal som är hennes signum”.

Hemmingsson debuterade 2006 med ”Jag är din flickvän nu” och har publicerat åtta serieböcker och en diktsamling. Hon driver även förlaget Kaunitz-Olsson.

”I Nina Hemmingssons mörka, råa och ibland rentav cyniska värld ryms även ljus överraskning och förtjusta insikter. Hennes bilder och texter, där huvudspåret är samhällskritisk feminism, är både roligt plumpa och skarpt klarsynta”, lyder en del av juryns motivering.

Priset delas ut årligen på Stockholms internationella poesifestival till en författare som skriver i författaren Mare Kandres anda. Förra årets pristagare blev poeten Leif Holmstrand.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se