Nina Hemmingsson får Mare Kandre-priset 2019

Nina Hemmingsson är årets Mare Kandre-pristagare. Arkivbild: Pi Frisk/SvD/TT.

Serietecknaren Nina Hemmingsson tilldelas årets Mare Kandre-pris för att hon ”aldrig kompromissar med det ruffa och djupt känsliga tilltal som är hennes signum”.

Hemmingsson debuterade 2006 med ”Jag är din flickvän nu” och har publicerat åtta serieböcker och en diktsamling. Hon driver även förlaget Kaunitz-Olsson.

”I Nina Hemmingssons mörka, råa och ibland rentav cyniska värld ryms även ljus överraskning och förtjusta insikter. Hennes bilder och texter, där huvudspåret är samhällskritisk feminism, är både roligt plumpa och skarpt klarsynta”, lyder en del av juryns motivering.

Priset delas ut årligen på Stockholms internationella poesifestival till en författare som skriver i författaren Mare Kandres anda. Förra årets pristagare blev poeten Leif Holmstrand.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL